Werkwijze

 

Aanmelden gaat via de website (zie: Aanmelden). In reactie op uw bericht krijgt u een uitnodiging voor een vrijblijvende telefonische kennismaking (max 15 minuten).

Uw huisarts of medisch specialist kan u verwijzen naar de praktijk. Op basis van de verwijsbrief wordt een weging gemaakt; in overleg met u wordt een intake gepland, of u krijgt vrijblijvend advies over alternatieven.

Intakes worden gepland op volgorde van datum verwijzing en de wachttijd bij Zorgdomein op moment van verwijzen. Totdat de intakesessies zijn afgerond, kunt u bij uw verwijzer terecht.

 

Tijdens het intakegesprek is het belangrijk om mee te nemen:

1. Een geldig legitimatiebewijs, 2. Uw Zorgverzekeringspas of -nummer, 3. verwijsbrief (indien deze nog niet bij de praktijk ligt). De intakefase bestaat uit twee sessies. Op indicatie kan de intakefase worden verlengd, zodat er meer onderzoek kan worden gedaan. Vaak gaat het dan om een combinatie van klachten, van voorliggende sociale problematiek, of is er onduidelijkheid over de haalbaarheid van een behandelvoorstel. Dit wordt met u besproken.

Bij start van de behandeling wordt altijd gewerkt met 1 sessie per week. Pas na een eerste tussentijdse evaluatie kan een lagere frequentie worden besproken. Aanvullend op de therapie, krijgt u digitale modules aangeboden (E-health). In overleg kunnen sessies (deels) online worden aangeboden (online consult). De praktijk biedt geen therapie die volledig online is.

De voortgang wordt regelmatig geëvalueerd, gemeten met vragenlijsten. Dit gebeurt in maand 3, maand 7 en na 1 jaar. Daarna volgen halfjaarlijkse evaluaties. Het streven is om de behandeling maximaal een jaar, soms anderhalf jaar, te laten duren. Vaak past het om dan door te verwijzen, of om een behandelpauze te overwegen.

 Bij sessies wordt standaard uitgegaan van 60 minuten. Er wordt gedeclareerd volgens planning = realisatie.